Τα όμορφα κορίτσια, όμορφα στολίζονται...

Τα όμορφα κορίτσια, όμορφα στολίζονται...
Sweet Pink

Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Μεσημέρι Κυριακής...

Καλησπέρα σας, πως σας βρίσκω?
Πως ήταν το Σάββατο? περάσατε καλά? Πάντα καλά!
Κυριακή σήμερα, η τελευταία Κυριακή του μήνα. Πάει κι ο Απρίλης, που τον περιμέναμε με χαρά λόγω του Πάσχα... Δε ξέρω για εσάς, αλλά εμένα το Πάσχα μου αρέσει πάρα πολύ... Θες ο καιρός που φτιάχνει, θες που όλα είναι ντυμένα στα πράσινα και μοσχοβολούν τα λουλουδάκια και οι νεραντζιές... Τι υπέροχα που μυρίζουν... Τυχαίνει στη γειτονιά που ζω να είναι ο τόπος γεμάτος από δαύτες και δε χορταίνεις να μυρίζεις, να ρουφάς τις μοσχοβολιές μέχρι να γεμίσει όλο σου το είναι από την υπέροχη μυρωδιά! Προσωπικά, μου θυμίζει την ιδιαίτερη πόλη μου που η νεραντζιά σαν κοσμεί όλους τους πεζοδρόμους και τις πλατείες και του κέντρου της, και όταν βγαίναμε να κάνουμε τα ψώνια μας στην αγορά, ιδιαίτερα τις μέρες του Πάσχα, γέμιζαν τα ρουθούνια μου από αυτή τη μυρωδιά των ανθών της. Μετά έβλεπα τα χελιδονάκια να πεταρίζουν και να τιτιβίζουν, να παίζουν και να πετούν πότε χαμηλά και πότε ψηλά στον ανοιξιάτικο ουρανό... 
Αυτά με τις αναμνήσεις... μ έπιασε ο οίστρος της κουβέντας πάλι και ξεχάστηκα... χα χα... 
Λοιπόν, είμαι δω για να σας πω για μια επίκαιρη κατασκευή... εε, τι άλλο από το πρωτομαγιάτικο παραδοσιακό στεφάνι! Πρωτομαγιά τη Τρίτη... καλώς να μας έρθει! 
θα σας δείξω λοιπόν πως θα φτιάξουμε ένα στεφανάκι, παντώς καιρού... εννοώ όχι από πραγματικά λουλουδάκια, αλλά αν θέλουμε κανείς δε μας στερεί το δικαίωμα να βάλουμε πραγματικά ανθάκια. 
Για το στεφανάκι μας θα χρειαστούμε μια βάση, που αυτή η βάση μπορεί να είναι, βέργες από ελιά που είναι ελαστικές, μια παλιά συρμάτινη κρεμάστρα, χοντρό σύρμα που θα το βρούμε σε καταστήματα οικοδομικών υλικών, ή ακόμη φενιζόλ και σφουγάρι για λουλούδια σε στρογγυλό σχήμα. Ή ακόμη μπορούμε να αγοράσουμε έτοιμα κλαδιά πλεγμένα και φτιαγμένα στρογγυλά σαν την εικόνα που βλέπετε πιο πάνω. 
Πρώτο μας μέλημα, αν έχουμε κλαδιά ελιάς, ή σύρμα θα είναι να δώσουμε στο υλικό μας τη μορφή που πρέπει... δηλαδή, να το κάνουμε κυκλικό.Στη φωτογραφία παραπάνω, βλέπετε τη συρμάτινη κρεμάστρα να έχει γίνει ολοστρόγγυλη. 
Αν επιλέξουμε τις συρμάτινες λύσεις, καλό θα ήταν για να γεμίσει κάπως ο σκελετός μας και να μην είναι λεπτό το στεφανάκι μας, να το ντύσουμε με τσόχα, ή παλιά ρετάλια ... Τα τυλίγουμε κυκλικά γύρω από τον σκελετό και μόλις δούμε ότι μας ικανοποιεί το πάχος, τότε μπορούμε να ξεκινήσουμε να "γεμίζουμε" με λουλουδάκια... Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε χρωματιστές κορδελίτσες και πεταλουδίτσες που θα τις προμηθευτούμε από τα καταστήματα ή γιατί όχι θα τις φτιάξουμε μόνες μας. 
Αυτά είναι στεφανάκια με κορδελίτσες και χόρτο συσκευασίας. 
να κι ένα στεφάνι με σκελετό σφουγγάρι για λουλούδια.... το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προσθέσετε τα ανθάκια επάνω του. 
κλείνοντας σας παρουσιάζω ένα στεφανάκι με φυσικά λουλουδάκια... 
Μπορείτε να φτιάξετε τα στεφάνια σας με διάφορες και  αμέτρητες παραλλαγές υλικών, σχεδίων, και χρωμάτων. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα  βγει υπέροχο! 
Σας εύχομαι καλή επιτυχία!

να μη ξεχάσω να πω, πως τις φωτογραφίες των στεφανιών τις έχω δανειστεί από το google λόγω του ότι αμέλησα την κατασκευή του στεφανιού και δεν προμηθεύτηκα τα υλικά μου...


Καλό σας απόγευμα... 
Η φωτογραφία αφιερωμένη σε όλους σας!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου